Amb la finalitat de reduir i conscienciar sobre el malbaratament alimentari i, alhora, de col·laborar amb persones vulnerables, SERHS Food, que gestiona el servei d’alimentació dels centres sanitaris dels hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria de Lleida, promou aquesta iniciativa junt amb l’Associació de Caritat Sant Vicenç de Paül de Lleida.

La normativa aplicable al sector alimentari insta les empreses a crear canals d’aprofitament d’aliments per reduir el malbaratament i fer accessibles a la ciutadania els aliments que es trobin en perfectes condicions des del punt de vista de la seguretat alimentària. Amb aquestes premisses s’ha treballat de forma coordinada entre els hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria, l’Associació de Caritat Sant Vicenç de Paül i SERHS Food per promoure un conveni de col·laboració que reculli aquesta iniciativa per donar excedents alimentaris a persones de Lleida en situació de vulnerabilitat social.

El protocol que cal seguir en aquest cas, i tenint en compte que es realitza en un entorn i amb processos estrictes de seguretat alimentària basats en la norma ISO 22000:2015, se centra en excedents d’aliments de la cuina i la cafeteria sobre la base del Procediment de prevenció del malbaratament alimentari, que forma part dels objectius establerts dins el Pla de millora contínua dels hospitals.

L’Associació de Caritat Sant Vicenç de Paül és un grup de persones voluntàries que formem part de l’Associació Internacional de Caritat (AIC), fundada per sant Vicenç de Paül al segle XVII, per tal de combatre totes les formes de pobresa i d’injustícia al món. L’equip del voluntariat a Lleida té la seva seu al carrer dels Cavallers, concretament a la parròquia de Sant Andreu.

SERHS Food és la primera i l’única empresa de restauració col·lectiva de l’Estat espanyol en cuina d’alt rendiment que està certificada amb la norma FSSC 22000 v5.1 i que també compta amb l’ISO 9001:2015 sobre qualitat i l’ISO 22000:2018 sobre seguretat alimentària. Des de l’origen de l’empresa, ara fa més de 40 anys, el vessant humà, solidari i la sostenibilitat han estat pilars fonamentals de la seva actuació.