El Govern ha anunciat recentment la creació d’un fons de 30 milions d’euros per concedir ajudes de fins a 150.000 euros a empreses que engeguin negocis per combatre la crisi climàtica. El programa Proacció Green habilita una partida pressupostària a cinc anys vista que pretén arribar a 1.400 companyies i incentivar-les perquè ideïn productes o serveis útils contra l’emergència climàtica. Aquest any la partida desplegada serà de 7,5 milions d’euros. Segons publica el Períódico, la Conselleria d’Empresa preveu obrir les primeres convocatòries de manera progressiva fins a l’estiu i els seus principals receptors seran les empreses del sector industrial.

Amb la voluntat d’unir negoci i sostenibilitat, les conselleries d’Empresa i Acció Climática han creat amb un pressupost compartit aquest fons de 30 milions. La meitat d’aquest import prové de la recaptació de l’impost al CO2 que la Generalitat va començar a recaptar el 2021 als propietaris de vehicles de combustió. Segons paraules del conseller d’Empresa, Roger Torrent,

“És una oportunitat empresarial immensa, hi ha cada vegada més una demanda creixent de productes i serveis sostenibles”

Por su lado, la consellera de Acción Climática, Teresa Jordà indicó que

“Combatre l’emergència climàtica és el repte més important que té al davant la humanitat aquest segle XXI”

El fons consta de dos formats d’ajudes: per una banda, transferències de fins a 150.000 euros per empresa que es llanci a desenvolupar projectes tecnològics d’alt risc orientats a l’economia circular o la gestió de residus, així com a la mitigació de la crisi climàtica o l’adaptació dels processos empresarials per reduir la seva empremta de carboni. El segon format de les ajudes, de fins a 8.000 euros per empresa, serà perquè les companyies contractin serveis d’assessorament, tant per mesurar el seu impacte ecològic i així intentar reduir-lo, com per postular fons europeus reservats a projectes sostenibles.

ECOProjects

Mitjançant la línia ECO Projects, SERHS Projects posa a l’abast de l’hostaleria, la restauració i les col·lectivitats, solucions que a més de significar un important benefici per al medi ambient, afavoreixen l’estalvi per a tots els negocis. Amb això es busca els següents compromisos:

  • La solució a la reducció i eliminació de el malbaratament d’aliments.
  • La digitalització en els espais de restauració que permeten l’optimització de les elaboracions, l’increment de la productivitat i la major vida útil dels equips.
  • L’estalvi energètic en la implementació de qualsevol projecte de cuina professional.

Aquesta voluntat es materialitza amb les solucions ECO Projects, que de la mà de la marca italiana Mareno, ens porta els seus sistemes Power Guardian i My Tutor. Es tracta de sistemes de control d’energia i manteniment d’instal·lacions que permeten treballar integrats o bé de forma independent, per gestionar de manera eficient la instal·lació i aprofitar el treball al màxim. Tots dos es refereixen a cuines professionals completament elèctriques, i aporten rendiment, productivitat i cocció d’alt nivell i són controlables amb extrema precisió.