La seguretat dels teus equips en centres sanitaris, la nostra prioritat

SERHS Projects proposa cuines industrials en hospitals i residències

A SERHS Projects volem que tots els grans equips es trobin segurs als seus espais de cuina. Per això treballem amb primeres marques del sector en tots els nostres projectes per a espais de cuina d’hospitals i residències geriàtriques.

Els més grans són el nostre pilar, per això implementem totes les mesures de seguretat i normativa sanitària d’acord amb la nova realitat que vivim. La seguretat de tot l’equip de cuina i de la nostra gent gran és la nostra prioritat.

Estem vivint temps convulsos i necessitem apostar per la consciència i seguretat per garantir la tornada a la normalitat en tots els sectors de la nostra economia. És moment d’estar al costat dels que més ens necessiten, de cuidar-los i protegir-los per garantir una tornada eficaç als hàbits, rutines i futurs projectes.

Des del vessant que ens ocupa, a SERHS Projects volem crear espais de cuina òptims i segurs que permetin el bon funcionament i respectin totes les normatives sanitàries en els espais de cuina d’hospitals i residències geriàtriques.

Seguretat i higiene, pilars principals en qualsevol espai de cuina

Sabem que la satisfacció gastronòmica és el plat estrella a qualsevol espai de cuines industrials en hospitals i residències. No obstant això, avui a la nova realitat en la qual vivim, s’incorporen altres paràmetres fonamentals com són: l’eficiència, sostenibilitat i, per sobre de tot, la garantia de seguretat i sanitat en tots els equips que hi treballen.

Tot això dóna lloc a una acurada selecció de maquinària i equipament que garanteixin el compliment dels més alts estàndards de qualitat, disseny i servei.

La prioritat màxima en qualsevol hospital i residència geriàtrica és la de mantenir un espai net i protegit, per evitar possibles transmissions i contactes que empitjorin l’estat de salut dels nostres equips i residents. Per això, l’acer inoxidable ha de ser un dels materials principals en l’execució de qualsevol projecte de cuina, ja que garanteix una qualitat higienicosanitària, així com l’aportació d’innovació i flexibilitat al disseny de l’espai.

La distribució de l’espai, així mateix, ha de permetre el correcte flux de les persones que configuren l’equip de cuina. Totes elles han de disposar de la seva àrea de treball garantint la distància de seguretat entre cadascun dels seus membres i tenir definit perfectament el sentit de circulació entre les diferents seccions que intervenen en el procés d’execució.

Ha de ser un espai funcional, que connecti perfectament amb cadascuna de les dependències de treball i capaç d’absorbir tota la producció en funció del volum de treball i el nombre de residents.

I, el més important, ha de poder permetre una òptima gestió operativa i d’higiene. Hem de tenir en compte que les necessitats nutricionals dels pacients en hospitals i residències són molt diverses i específiques.

És important comptar amb un espai ampli i ben seccionat que permeti identificar degudament la matèria primera que s’ha d’elaborar en cadascuna de les elaboracions de l’espai de cuina.

Un espai òptim d’una cuina en hospitals y residències es divideix en:

  • Zona de recepció. És el lloc en el qual es rep la mercaderia per part dels proveïdors. Un dels requisits imprescindibles que se sol·licita als proveïdors és que els productes que van a servir mantinguin la cadena de fred (en el cas de productes refrigerats) i que els embolcalls es trobin en perfecte estat. Per part del manipulador, s’exigeix ​​que els processos de preparació, elaboració i exposició siguin d’allò més rigorosos.
  • Zona d’emmagatzematge. En aquesta zona s’ha de garantir un control exhaustiu de la temperatura, la neteja i la rotació dels aliments.
  • Zona de manipulació d’aliments. Es realitza l’elaboració dels aliments, sota una supervisió absoluta pel que fa a higiene de tots els membres de l’equip. Les persones que l’integren vesteixen els seus propis elements de protecció com són guants, gorres i mascaretes. Així mateix el canvi d’uniformes es realitza en les pròpies dependències, evitant d’aquesta manera possibles contaminacions per canvis d’espais.
  • Zona de rentat.

S’instal·len, a el mateix temps, zones d’escombraries completament tancades que funcionen amb sistemes d’accionament de pedal i coberta per una tapa d’acer, quedant totalment integrada al taulell de treball, i evitant l’accionament i contacte manual en la seva superfície.

A les residències dos són els aspectes més importants que ha de complir l’espai de cuina: capacitat i facilitat en la neteja de cada torn.

Equipament i maquinària per a una cuina variada i saludable

Entre la maquinària que més predomina en aquest tipus de cuines trobem forns, abatedors de temperatura, frigorífics industrials, trituradores, dosificadors, esterilitzadors, entre d’altres.

Un bon forn i una bona màquina per a coure a vapor permetran conservar les propietats dels aliments fins a ser emplatat i garantir la saludabilitat al resident. Així mateix, els trituradors, amasadores y mescladores permetran texturitzar els aliments en funció de la necessitat de consum de cada comensal.

A més hem de poder disposar del millor equipament que garanteixi la seguretat, neteja i esterilització, i purificació d’aire, per mantenir l’espai de cuina ventilat en cadascun dels seus diferents punts d’accés i treball. A www.serhsequipments.com, trobaràs tots els equipaments professionals per a la teva instal·lació.