Quan des del nostre negoci volem comunicar a través del web o les xarxes socials les nostres novetats, serveis que podem oferir, o aquells productes més innovadors, el secret és fer-ne una bona comunicació digital. Això suposa que els textos i imatges que fem servir han d’estar optimitzats per millorar el posicionament web i aconseguir seduir als nostres potencials clients per a què ens comprin.

Per això, primerament dissenyarem una estratègia de comunicació digital o de màrqueting en línia, en el que segur que hi tindrem en compte la redacció d’un bon text per a publicar una notícia o un article. Es tracta de la redacció de continguts professional.

 

Plantejar una estratègia de comunicació digital

Abans de començar a escriure hem de tenir en compte una sèrie de preguntes, per orientar els nostres textos:

  • A qui va adreçada la nostra publicació?
  • Quins temes volem comunicar? Estan lligats amb les paraules clau per les que volem ser trobats a Google?
  • La nostra redacció està acurada i sense errors ortogràfics?
  • La informació que plantegem té una bona estructura, amb blocs i capçaleres?
  • Què aporta el nostre contingut en el gran món d’internet?

Per aconseguir en una visita a un potencial client o en una venda a través del nostre web o xarxa social, abans hem d’atraure els visitants a través dels cercadors com Google. Una de les principals i més econòmiques estratègies és el posicionament natural o SEO, és a dir, la cerca del nostre negoci a través de paraules clau rellevants. És per això que els continguts del nostre web han d’estar molt ben pensats, escrits i estructurats perquè tant l’usuari final com els cercadors ens donin l’autoritat necessària per aconseguir seduir al nostre públic potencial.

En algunes empreses existeix la figura del copywriter o redactor publicitari, l’encarregat de fer que aquests continguts tinguin la forma adient per acomplir els nostres objectius. Sovint, a més dels articles i continguts de text del web o xarxes socials, s’encarrega de l’elaboració de banners, mailings i newsletters, textos per anuncis, fulletons, cartells publicitaris, etc.

Com ha de ser una redacció de continguts professional per ser eficaç?

  • Per descomptat, no ha de tenir faltes d’ortografia ni errors sintàctics.
  • Ha de tenir una estructura narrativa lògica i coherent.
  • No podem copiar textos ni de la nostra web ni d’altres, ja que el nostre objectiu és generar bons continguts, de qualitat i únics. Podem veure com ho està treballant la nostra competència, però aportant sempre millores i informació més completa.
  • No fem servir sempre les mateixes frases canviant-ne l’ordre; val més utilitzar sinònims que enriqueixin el nostre missatge.
  • No podem repetir fragments de text, ja que això ens pot arribar a penalitzar.
  • No ens passem amb incloure paraules clau al nostre contingut, redactant textos pels cercadors. Aquests canvien els seus algoritmes constantment i l’objectiu final sempre ha de ser el nostre usuari.
  • Evitem expressions del tipus “som els millors”, ja que a banda que possiblement pugui no ser cert, no aporta.
  • Convidem a fer alguna acció que que ens ajudi a convertir: per exemple, a fer-nos una trucada o a enviar-nos un formulari de contacte per ampliar la informació o contractar un servei.

Les publicacions han de ser periòdiques i cal tenir en compte que els resultats no són immediats en el posicionament natural. De totes formes, depenent del sector, poden ser més o menys ràpids.

Redactar text online en 10 passos:

  1. Una notícia o article d’opinió hauria de tenir com a mínim 300 paraules, ja que un text pobre no farà més que donar una mala imatge i professionalitat. Quan un article és de valor pels nostres usuaris, això es tradueix en una major confiança, més visites i més conversions.
  2. Fem que la lectura sigui fàcil: sovint un usuari accedeix al nostre web i fa un primer escaneig visual de la informació que hi trobarà. Si li sembla que té prou títols que li donen la informació que espera trobar, seguirà llegint. Si els textos estan ben classificats per àrees, podrà escollir per blocs la informació que més li pot interessar. Per tant és imprescindible que estructurem el contingut i tingui un desenvolupament coherent. Aquests títols i blocs s’aconsegueixen a través dels H1, H2, H3…
  3. Els paràgrafs no han de ser excessivament llargs, per no cansar en la lectura.
  4. En el moment de redactar continguts professionals, és important tenir en compte començar explicant la idea principal, que anirem desenvolupant en la nostra progressió narrativa.
  5. Destaquem dins els paràgrafs aquells elements que ens permetin marcar els punts clau del nostre discurs: utilitzem negretes, cursives i colors. Però atenció, fem-ho en la mida justa!
  6. Utilitzem llistes ordenades, per aportar informació ben classificada i que pugui tenir sentit de forma independent. També ens poden servir les taules, gràfics o infografies.
  7. Afegim enllaços al nostre text per relacionar conceptes amb altres continguts del nostre web que puguin ser d’utilitat pels nostres usuaris.
  8. Incloem imatges en el text, relacionades amb el nostre contingut i que ens despertin la part més emocional.
  9. Podem il·lustrar el nostre text amb algun vídeo relacionat, per millorar el temps d’estada a la nostra pàgina.
  10. Per donar solvència als continguts, si és pertinent, afegim referències externes de les dades utilitzades o incloem alguna lectura addicional.

I si no tinc temps o no sé per on començar a escriure de continguts professionals?

Des de SERHS Serveis disposem del Departament de Social SERHS, especialista en comunicació digital professional. Us oferim potenciar la presència digital de la vostra empresa i aconseguir més vendes, tant de forma directa com indirecta.

Vols que t’ajudem en un projecte online del teu negoci?

Mira tot el que podem fer per tu a la nostra Botiga online o contacta’ns a [email protected].