Després de dos anys amb el segell Babyfriendly, Vilars Rurals s’ha convertit en establiment hoteler de referència per a famílies amb nadons. De la mà de l’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu, un dels principals referents dins i fora de Catalunya en pediatria, obstetrícia i ginecologia, Vilars Rurals ha donat un pas més i ha confiat en aquest partner per a donar suport al seu segell Babyfriendly. La voluntat de millorar i garantir el servei pel que fa a la cura i l’atenció a les famílies amb nadons s’ha convertit en un peatge d’obligat compliment per als establiments hotelers rurals de SERHS, i què millor que amb el suport d’un referent com l’HSJDD.

Vilars Rurals signa un acord amb l’Hospital Sant Joan de Déu per donar suport al segell Babyfriendly

L’acord entre ambdues entitats contempla l’assessorament per part dels especialistes del centre hospitalari en tot allò que faci referència a la cura de nadons de 0 a 2 anys d’edat. Destaquen conceptes com l’assessorament i la validació de les activitats per a nadons, l’assessorament i la validació de menús i triturats per nadons, recomanacions de la publicació d’articles d’interès en els canals de comunicació de Vilars i el seu públic, recomanacions de millores per a les instal·lacions tant pròpies com de l’entorn per a nadons als Vilars, entre altres.

La promoció de la salut i el benestar infantil és un dels pilars que promou l’Hospital Sant Joan de Déu, especialment en el segment nadons (0 a 2 anys), i en la mateixa línia, el valor afegit que té Vilars Rurals com a 1r Hotel Babyfriendly d’Europa, on les activitats incloses, estan pensades perquè pares i fills puguin fer conjuntament i puguin transmetre valors importants com compartir temps en família, la generositat, la solidaritat i el respecte.

1 de cada 4 famílies allotjades a Vilars, porta un nadó

Des de Vilars Rurals, es va detectar que cada vegada més les famílies amb nadons surten de casa per passar uns dies fora i necessiten un hotel que cobreixi les seves necessitats. En l’últim any, una de cada quatre famílies allotjades als Vilars ho fan amb un nadó. Els tres establiments de Vilars Rurals són els primers hotels d’Europa especialitzats en el públic més infantil on pares i fills fan activitats conjuntament. Això suposa que els pares amb nadons poden viatjar amb la màxima comoditat i tranquil·litat que s’allotjaran en un espai que disposa de totes les facilitats per als més petits.

Amb l’objectiu de facilitar la tasca de carregar una gran quantitat d’utensilis als pares i mares, totes les instal·lacions dels Vilars compten amb productes i instal·lacions per satisfer, també, les necessitats dels més petits. Les habitacions dels Vilars estan preparades amb banyeres especials, bressols amb mòbils, pitet, cullereta i protector d’endolls. Al restaurant, les famílies poden trobar trones i elevadors, plats i coberts de plàstic i l’opció d’escollir entre dues varietats de triturats diaris. A la recepció, es pot demanar un escalfador de biberons, guardar o escalfar menjar que es dugui preparat, a més a més, a la botigueta de la recepció es poden adquirir productes per a l’alimentació i cura dels infants. En les zones comunes com els banys, es posa a disposició canviadors.

Pel que fa a les activitats, les famílies amb nadons poden trobar almenys una activitat diària pensada per als menors de dos anys, com per exemple massatges per a nadons, jocs heurístics, musicals, sensorials, auditius, visuals i de textures; així com projeccions de pel·lícules. En èpoques de temperatures adequades, a la piscina dels tres establiments Vilars Rurals es duen a terme activitats com aquagym amb material idoni per a nadons.

Aquest nou servei reforça la filosofia i factor diferencial dels Vilars respecte a altres hotels temàtics, ja que a través del joc es potencia la relació entre pares i fills, al mateix moment que el nadó desenvolupa les capacitats mentals, socials i emocionals.

Vilars Rurals estrena 15 Babyrooms

Donada l’alta demanda d’aquest segment de client, Vilars Rurals ha creat 15 habitacions Babyrooms més, una de les principals atraccions dels Vilars entre les famílies amb nadons. Es tracta d’habitacions tematitzades especials per a nadons (amb suplement). Destaquen, no només per estar decorades com si es tractés de l’habitació infantil de casa, sinó sobretot per incorporar tots els productes que requereix un fill al néixer: moble canviador, bressol, hamaca, un estoig amb bolquer, cremes, i una joguina pel moment del bany; a més de nevera i microones. Alhora, diverses marques comercials de referència en els sectors dels accessoris, alimentació, tèxtil, joc i joguines, mobiliari, cotxets, entre altres, s’han interessat en el segell Babyfirendly de Vilars Rurals i col·laboren amb productes per a les famílies amb nadons allotjades.

Sobre Vilars Rurals, un nou concepte d’allotjament rural

Els Vilars Rurals són hotels amb encant en forma de petit poble ubicats en un entorn rural privilegiat. A través de les seves activitats diàries incloses tant per adults com per nens i nadons (gaudeix del segell BabyFriendly), així com de les seves instal·lacions: la granja, l’hort, la piscina climatitzada i a través d’una gastronomia tradicional fan que tota la família gaudeixi d’una experiència diferent. Arreu de Catalunya hi ha 3 Vilars Rurals situats a Cardona (el Bages), Sant Hilari Sacalm (La Selva) i Arnes (Terra Alta).

Sobre l’Hospital Sant Joan de Déu

L’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona (HSJD) és un dels principals referents dins i fora de Catalunya en pediatria, obstetrícia i ginecologia, i en àrees d’alta especialització com les neurociències, la neonatologia, l’oncologia o la cardiocirurgia. El centre, que pertany a l’Orde Hospitalari Sant Joan de Déu, atén cada any més de 120.000 urgències, 25.000 ingressos i 200.000 visites, combinant l’última tecnologia amb una assistència personalitzada basada en els seus valors d’hospitalitat i solidaritat