El Castell Jalpí d’Arenys de Munt és l’espai ideal per a trobades empresarials: cites que transformen els treballadors i l’empresa en un sol equip, sobretot, durant les festes nadalenques.

La singularitat de l’entorn, la flexibilitat dels espais i la capacitat d’una organització integral són els factors clau perquè moltes empreses confiïn en nosaltres per ser la seu d’actes d’especial rellevància com sopars de gala, jornades de teambuilding o presentacions de producte.

Castell Jalpí és una antiga casa senyorial convertida en un castell de somni, un entorn emblemàtic i solemne amb més de 130 anys d’història, amb diversos espais i sales polivalents.

L’opció de celebrar el sopar de Nadal de l’empresa (novembre-desembre) en aquest marc elegant i amb història és la millor recepta; la nostra passió per la cuina que es plasma amb plats acuradament seleccionats, aperitius molt elaborats o detalls gastronòmics creatius per gaudir una nit especial, amb l’equip de persones amb el que es comparteix del dia a dia professional.

Enguany, s’ofereixen paquets des de 80 € per persona, que inclou el lloguer del Castell Jalpí per a grups de més de 65 persones i un deliciós sopar especialment preparat per aquestes dates tan especials.

 

Un espai amb història

L’antiga masia senyorial es va convertir en Castell l’any 1895, quan va esdevenir l’habitatge habitual dels nou recent casats, el Senyor August Borràs i Jalpí i la Senyora Sofia de Algorta y Albaroa.

El Senyor August, fadrí de la localitat de Sant Celoni, era el senyoret, l’hereu, d’una família terratinent, les propietats del quals s’expandien per molts municipis del Maresme i La Selva.

La Senyora Sofia, donzella de la localitat de Lekeitio, provenia d’una família acabalada que, per matrimoni, se li va concedir una dot excepcional. La seva peculiar posició social, els permetia fer realitat els somnis més extravagants. Així va néixer el castell, el llac, el far, la possessió dels millors carruatges i els millors cotxes de l’època.

El nou matrimoni, aviat va tenir descendència. El nou hereu, el Senyor Miquel, educat amb tota la indulgència possible durant la infància, es va enamorar d’una jove, que per rang social, la família mai va acceptar. Aquest, fou l’inici de la davallada social i econòmica de la família. La lluita entre mare i fill per l’administració de la fortuna i per l’acceptació de la seva estimada va ser tan profunda que va provocar la pèrdua de tota la fortuna familiar.

Fou a partir del 2004 quan el Grup SERHS va retornar l’esplendor al castell. Se’n van restaurar els interiors i els exteriors que es trobaven en un estat deplorable. La nova gestió va convertir el Castell Jalpí en l’espai únic i singular que és avui, i que permet viure en primera persona la realitat que la família Jalpí havia viscut fa gairebé 130 anys.