Obrir un restaurant és tot un repte. Abans de posar-lo en marxa cal treballar dur a planificar i organitzar per trobar el local idoni, equipar la cuina, contractar subministraments, comprar mobles de menjador… Les despeses per obrir un restaurant dependran de la seva mida, estil, si tenim local propi, si calen reformes… però hem de tenir clar que en els temps actuals, el preu per muntar un restaurant ens pot portar a un pressupost que pot estar al voltant dels 50.000 euros.

Quins són els costos principals que marquen el preu per muntar un restaurant?

LOCAL

Aquest és el punt de partida per posar en marxa un restaurant. L’ideal és trobar un espai que encaixi amb el nostre pla de negoci i filosofia de projecte, i no pas al revés. Pel que fa a la compra o el lloguer, ens decantem per aquesta darrera opció, sobretot a la primera fase del negoci. El preu dependrà de la mida i la ubicació, però la mitjana està en algun punt intermig entre els 800 i els 1.200 euros. A aquest import li haurem de sumar la fiança inicial.

PROJECTE TÈCNIC

El projecte tècnic ha de ser realitzat per professionals autoritzats i col·legiats, ja que ha de ser visat: arquitectes, parelladors o enginyers són els responsables de realitzar un projecte de plànols d’hostaleria on s’incloguin els plànols de distribució de l’espai, les sortides de fums, els plànols d’instal·lacions,… tot això per complir amb les normatives que exigeixi l’administració. El cost pot oscil·lar entre els 2.000-3.000 euros.

LLICÈNCIES

Són necessàries llicències administratives requerides per a un establiment d’hostaleria, el preu de les quals dependrà de cada ajuntament. Com a obligatòries tenim:

  • La llicència d’activitat, que certifica l’ús d’un local i testifica que compleix els requisits per fer-ho. El cost estaria al voltant dels 1.000 euros.
  • La llicència d’obertura és un document que acredita que el negoci compta amb les exigències per començar l’activitat al nostre restaurant i suposa una despesa d’entre 2.000 i 2.500 euros.

S’hi hauria de sumar la llicència d’obres, però dependrà de si s’han de fer modificacions al nostre local.

OBRES DE REFORMA

Quan parlem d’un condicionament integral, les obres de reforma van dels 800 als 1.000 euros per metre quadrat, de manera que la despesa dependrà de la mida de l’espai, la qualitat dels materials, la complexitat tècnica… tot dependrà del nivell de les reformes que hàgim de realitzar.

CONTRACTAR SUBMINISTRAMENTS

A l’hora de contractar els serveis d’aigua, gas, electricitat, internet aconsellem analitzar diferents propostes per aconseguir un estalvi més gran. Però per tenir una referència de les tarifes, donar d’alta suposaria:

  • La llum té un cost d’entre 160 i 500 euros.
  • L’aigua, entre 50 i 100 euros.
  • Internet, entre 25 i 50 euros.
  • L’alta del gas, que també està formada pels drets de connexió de servei, pot estar al voltant dels 200 i 300 €. També hauríem d’analitzar si l’empresa que ens ho subministra ens exigeix ​​un període de permanència.

 

MAQUINÀRIA PER AL RESTAURANT I LA CUINA

Hem de tenir en compte les despeses generals del local quant a la instal·lació elèctrica, l’aire condicionat, internet, la calefacció (per a un local de 1.500 m2, la mitjana serien uns 4.000 €), etc.

Un capítol a part mereix la cuina per a ús professional, amb uns equipaments bàsics: neveres, congeladors de gran format, cuina amb planxa i cremadors, campana industrial, forn, aigüera, túnel de rentat o rentavaixelles, fregidora, cafetera, batedora, gestió de residus… estimem un cost mínim de 20.000 euros que pot superar fàcilment els 40.000 euros.

Tot això, a més, ha de ser ponderat segons el tipus de negoci de restauració, ja sigui un local petit amb aforament limitat o un local destinat a la celebració de grans esdeveniments i banquets.

DECORACIÓ, MOBILIARI I COMPLEMENTS

Tot dependrà de l’estil que vulguem donar al nostre local i les característiques tècniques del nostre restaurant. Però entre el mobiliari bàsic hem de comptar taules i cadires, mobles d’emmagatzematge, auxiliars, il·luminació… una estimació podria anar dels 5.000 als 10.000 euros.

A cuina i a sala necessitarem també els complements referents a vaixella, cristalleria, coberteria, estovalles, bateria de cuina, safates, ratlladors, recipients, uniformes de personal…

Et recomanem que busquis i comparis el que més et convé, per exemple a www.serhsequipments.com.

AUTÒNOMS

Un altre requisit administratiu per muntar un restaurant és estar constituït com a empresa o autònom. El cost de l’alta és entre 50 i 275 euros al mes, depenent de les bonificacions que tinguem.

PRIMERES MATÈRIES INICIALS

Per descomptat, haurem de pensar en una inversió inicial en matèries primeres en obrir el restaurant, aliments bàsics i begudes per a l’estoc. El preu dependrà, sobretot, del celler escollit. A més, la provisió de matèries primeres i aliments frescos es farà de forma periòdica ja que és el cor del negoci que estem a punt de començar.

Podem ajudar-te a obrir el teu projecte de bar o restaurant?

Ja pots veure que aquesta primera aproximació econòmica que et plantegem sobre el preu de muntar el teu propi restaurant pot ser molt variable: dependrà del teu pla de negoci i de la tipologia d’establiment.

Des de Planos de Hostelería tenim experiència en projectes per a bars, restaurants, cafeteries… t’assessorem en el desenvolupament del teu projecte, sobretot pel que fa al condicionament del teu local i el seu projecte tècnic.

>> Calcula el preu del teu projecte ara!