SERHS FOOD Educa participa al Meet-up Interclúster d’Hàbits Saludables en Família, organitzat per KID’S CLUSTER i INDESCAT en col·laboració amb l’Hospital Sant Joan de Déu

Més de 50 representants d’empreses i organitzacions vinculades a la infància i les famílies, a l’esport, a l’alimentació i a la salut van participar en una trobada focalitzada en el foment dels hàbits saludables en família, el passat 26 de setembre, a la seu d’ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya.

La sessió, co-organitzada per KID’S CLUSTER i INDESCAT en col·laboració amb l’Hospital Sant Joan de Déu, va servir per a generar coneixement compartit i discurs col·lectiu al voltant del foment dels bons hàbits en infants. Els assistents van detectar els reptes i oportunitats vinculats a la promoció dels bons hàbits alimentaris, físic-esportius i de salut en infants i famílies, i van co-dissenyar estratègies i iniciatives per liderar des del sector empresarial el canvi cap a un futur on els hàbits saludables siguin una realitat.

SERHS FOOD Educa participa al Meet-up Interclúster d’Hàbits Saludables en Família

El projecte “Hàbits Saludables en Família” té per objectiu abordar els reptes que es desprenen de la dicotomia entre la creixent preocupació de les famílies per la qualitat dels aliments i per la pràctica d’activitats esportives, i l’increment de l’obesitat infantil, dels mals hàbits alimentaris i de descans, i de les dolències vinculades a la baixa activitat física. El projecte pretén impulsar la creació de nous productes que ajudin a promoure els hàbits saludables entre els infants i les famílies per tal de sensibilitzar i comunicar els valors de salut, emocionals i socials de la pràctica físic-esportiva i l’adquisició de rutines alimentàries i de descans saludables tant a casa com a l’escola i en d’altres entorns lúdics i d’aprenentatge.

La sessió va arrencar amb la presentació del projecte, al qual s’hi vol implicar el major nombre possible d’agents d’entorn: sector infantil, sector esportiu, alimentació, salut, administracions, recerca i teixit associatiu. Es van compartir dades sobre l’actual relació entre infància, salut, esport i alimentació, com que el 35% dels infants espanyols entre 8-16 anys tenen sobrepès o obesitat i que un 45% dels nens i un 50% de les nenes de 5 a 14 anys són molt sedentaris. Si no s’hi posa fre, hi ha estudis que apunten que a l’any 2050 hi haurà un 70% de sobrepès infantil.

SERHS-FOOD-Educa-participa-al-Meet-up-Interclúster-d’Hàbits-Saludables-en-Família

L’Hospital Sant Joan de Déu, va presentar les lliçons apreses i els reptes presents i futurs de la promoció de la salut que impulsa la institució, de reconegut prestigi, i en l’actualitat un dels centres pediàtrics d’alta especialització més importants d’Europa.

Serhs Food Educa, membre del Cluster foodservice, va compartir dades rellevants del sector dels menjadors escolars a Catalunya, objectius de promoció d’hàbits i reptes de present i futur d’aquest segment tant estratègic. Amb una trajectòria de més de 40 anys, es gestionen més de 200 escoles on es serveixen 30.000 menús diàriament, primant la satisfacció individual de cada nen/a, la seguretat alimentària, la nutrició saludable -promovent la dieta mediterrània- i la sostenibilitat en la gestió de la restauració.