SERHS food gestiona el Servei d’Àpats en Companyia (SAC) de l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant el qual s’assisteix majoritàriament a persones majors de 65 anys amb necessitats socials.

Amb aquest servei SERHS food garanteix el benestar nutricional físic i social a persones en situació de vulnerabilitat, ja siguin, persones grans que viuen en habitatges sense condicions per conservar o cuinar els aliments, o persones grans que tot i viure en habitatges en bones condicions, requereixen un seguiment dels hàbits de salut fora del seu domicili.

SERHS food gestiona el Servei d’Àpats en Companyia (SAC) de l’Ajuntament de Barcelona

De la mateixa manera, des de SERHS food es donarà servei a totes aquelles persones grans en risc d’aïllament social motiu pel qual, més enllà del servei bàsic d’alimentació, fomentarà i potenciarà el manteniment i la millora de l’autonomia de les persones, la presa de decisions i el tenir el control sobre la vida d’un mateix. En aquest sentit s’han planificat una sèrie d’activitats que es realitzaran als propis menjadors i que ajudaran a fomentar la bona relació, la comunicació interpersonal entre els usuaris i la potenciació de les habilitats, recursos i xarxes de suport per permetre a les persones millorar el seu benestar i ser el més autònomes possibles. Per tot això, s’han planificat activitats que van des de l’organització de tallers de cuina, fins a horts urbans, passant per activitats de reciclatge, ceràmica, iniciació a l’anglès, o fins i tot ioga o risoteràpia.

El contracte que SERHS food ha firmat amb l’Ajuntament de Barcelona té vigència fins el 31 de desembre del 2020 i podrà ser prorrogat un any més. Inclou el Servei d’Àpats en Companyia dels districtes d’Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí, i oferirà més de 400 dinars cada dia.

Com en altres ocasions, prestar aquest servei social de cura i atenció a les persones, té molta rellevància per SERHS food, ja que la seva filosofia, més enllà dels objectius empresarials, és treballar contínuament per garantir les necessitats alimentàries dels ciutadans i el seu benestar.