La Cuina d’Alt Rendiment de SERHS Food Mataró consolida la seva aposta per la sostenibilitat, posicionant-se com un referent en el sector de la restauració col·lectiva, invertint en una nova estació fotovoltaica d’autoconsum.

Durant els mesos d’estiu s’han dut a terme les obres d’instal·lació de 435 plaques solars a la coberta de la nau amb una potència de 200 kWp, que permetran generar uns 250.000 kWh anuals, un alt percentatge del total de necessitat energètica de la Cuina d’Alt Rendiment (CAR) i les oficines, així com evitar l’emissió de 61 tones de Co2 cada any.

 

L’empresa Solar Tradex situada al Tecnocampus de Mataró ha estat l’encarregada de realitzar l’actuació que s’ha desenvolupat de forma impecable segons el timming previst. A nivell tècnic, els mòduls solars monocristal·lins son d’alta eficiència i poden produir una potència pic de 460 Wp. L’equipament de l’estació compta amb inversors solars, estructura d’alumini autoportant amb 10% inclinació, un equip de monitoratge amb una app per controlar els principals indicadors solars, així com una TV que mostrarà aquestes dades a la recepció de la CAR i una estació meteorològica, entre altres elements.

Aquesta nova inversió es preveu amortitzar en 3 anys i té una vida útil de 30 anys. Tota la instal·lació de la CAR ha estat pensada i equipada seguint criteris de minimització de l’impacte mediambiental i dels consums energètics a la que ara es suma aquesta nova estació fotovoltaica. La CAR compta amb:

  • Depuradora pròpia físico química amb decantador de fangs
  • Caldera de vapor amb dipòsit recuperador de condensats
  • Llums leds
  • Autoclau amb torre de refrigeració
  • Instal·lació frigorífica amb aigua glicolada
  • Compactació del cartró
  • Neteja amb centrals de neteja a baixa pressió
  • Equipaments de fred altament eficients
  • Màxim aprofitament del menjar (no foodwaste)
  • Projecte d’Ecodisseny d’envasos per menjar ràpid. Menció especial al Catalonia Ecodesign Award 2017

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Serhs Food (@serhsfood)

 

Alhora, la Cuina d’Alt Rendiment es situa com a l’opció més sostenible a nivell d’elaboració de plats cuinats si la comparem amb una cuina convencional en base a 8 indicadors ambientals analitzats per la consultora INÈDIT, de reconegut prestigi en el sector: consum d’energia, petjada de carboni, distribució logística, proveïdors locals, packaging circular, reducció del malbaratament alimentari, residus i productes de neteja.

A nivell energètic l’electricitat que es consumeix a la CAR és el 100% d’origen renovable i comparativament té una despesa de 2,15 kWh/kg menjar, que és 3,85 vegades menor que la que pot fer servir un restaurant per kg de menjar (8,30 kWh/kg) o bé un 25% menor d’una cuina escolar (2,88 kWh/kg). Ara, a més, amb aquesta nova estació fotovoltaica també l’energia serà de proximitat, verda i km0, el que suposa un major alineament amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) adoptats per les Nacions Unides i aplicats a la política de SERHS Food.