El passat 15 de Març es va presentar a la seu de Vodafone a Madrid el Catàleg de Bones pràctiques en matèria de Seguretat i Salut laboral, mitjançant el qual es van donar a conèixer exemples de bones pràctiques empresarials en aquest àmbit. Entre elles, va destacar la presència de Serhs per les seves campanyes d’accions insegures i lesions muscul-esquelètiques , per reduir l’índex de siniestralitat a l’àrea de distribució i logística, i prevenir lesions en aquest àmbit.

 SERHS reforça el seu lideratge en Seguretat i Salut laboral.

L’elecció de la pràctica de Serhs es va fonamentar en la pròpia integració de la prevenció a la companyia en tots els àmbits, sent els propis delegats de prevenció i caps de magatzem de la divisió de Distribució i Logística de Serhs els qui van sel.leccionar i treballar els actes insegurs que, posteriorment, van servir per:

  • Programar sessions formatives posteriors per concienciar i fomentar el treball segur, reduir els índex de siniestralitat i reduir el cost dels mateixos.
  • Distribuir cartells informatius de suport a la campanya amb presencia als diferents llocs de treball.
  • Realitzar sessions formatives específiques per la manipulació manual de cargues a través d’una empresa especialitzada en pràctiques desenvolupades a partir dels principis de la economía de l’esforç i tècniques de manipulació manual d’objectes.
  • Realitzar sessions formatives orientades a cultivar l’hàbit dels estiraments i escalfament de la musculatura abans de realitzar esforços físics.

Cada vegada més la Seguretat i Salut laboral es consolida com elements clau de desenvolupament a les empreses. L’entorn és molt canviant i les estratègies de prevenció s’han d’adaptar, innovant i sent tots responsables de la nostra seguretat. Desde Serhs sabem innovar en matèria i treballem amb la màxima facilitat per adaptar les nostres pràctiques a qualsevol perfil d’empresa.

Fomentar l’intercanvi de bones pràctiques és una de les accions contemplades al marc estratègic de la UE en matèria de seguretat i salut laboral, i desde Human Serhs treballem a conciència per aliniar-nos amb les últimes tendencies a l’estratègia.

 

Per a qualsevol dubte, podeu contactar amb el Departament de Prevenció de Riscos Laborals HUMANSERHSTel. 937671111 o be a  [email protected].

 

Veure Catàleg Bones pràctiques seguretat i salut laboral