Comença Edugam, un programa innovador de gamificació d’hàbits saludables impulsat per SERHS Food, Campos Estela i el Clúster Foodservice

  • L’objectiu del projecte, que compta amb el suport d’ACCIÓ, és millorar els hàbits nutricionals i l’activitat física d’infants d’entre 6 i 12 anys, a partir de la introducció de dinàmiques pròpies del joc en els menjadors escolars de Catalunya.
  • A Catalunya hi ha uns 2.000 menjadors escolars on poden arribar a dinar cada dia prop de 400.000 alumnes i docents.
  • Es realitzaran entrevistes per conèixer els interessos i les necessitats de famílies, alumnes, cuiners, monitors, directors de les escoles i administracions, per dissenyar i oferir solucions avaluades científicament.
  • Un sistema de punts i de reforços competitius premiarà els millors hàbits i pràctiques saludables, que podran ser bescanviats en diferents modalitats de manera atractiva pels participants.

Projecte_Edugam_SERHS Food

Per altra part, l’opció de celebrar el sopar de Nadal de l’empresa (novembre-desembre) en aquest marc elegant i amb història. La millor recepta és la nostra passió per la cuina que es plasma amb plats acuradament seleccionats, aperitius molt elaborats o detalls gastronòmics creatius per gaudir una nit especial, amb l’equip de persones amb el que es comparteix del dia a dia professional.

Barcelona, 23 de gener de 2020.- Les empreses SERHS Food, Campos Estela i el Clúster Foodservice, amb la col·laboració del centre tecnològic Eurecat, han iniciat el projecte Edugam, que dissenyarà un programa innovador d’educació i de promoció d’estils de vida saludables basat en la gamificació, dirigit als menjadors escolars d’educació primària de les escoles catalanes.

En aquesta línia, el projecte, que compta amb el suport del programa Catalunya Clústers de l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ) de la Generalitat de Catalunya, s’estructurarà en un sistema de punts i reforços competitius que premiarà els reptes assolits pels centres educatius sobre els millors hàbits i pràctiques saludables, que podran ser bescanviats en diferents modalitats de manera atractiva pels participants, utilitzant suports digitals com una pàgina web o una app.

L’objectiu del projecte Edugam és millorar els hàbits nutricionals i l’activitat física d’infants d’entre 6 i 12 anys a partir de la gamificació, mitjançant dinàmiques pròpies del joc en un entorn com el del menjador escolar.

En el marc d’Edugam, en una primera fase que ara comença, es faran focus groups amb l’objectiu de conèixer els interessos i les necessitats de famílies, alumnes, cuiners, monitors, directors de les escoles i administracions, entre d’altres, per dissenyar un programa efectiu i oferir solucions avaluades científicament.

A Catalunya hi ha prop de 480.000 alumnes d’educació primària i uns 2.000 menjadors a escoles públiques, privades concertades i privades. Es calcula que la majoria dels estudiants dinen a l’escola, tot i que no hi ha unes dades concretes generals oficials.

Pel que fa a la restauració en els centres, una tercera part és gestionada per la mateixa escola i la resta, dues terceres parts, per empreses externes, tant de forma in situ com en línia freda transportada des d’una cuina central (mitjançant acords o concursos amb Ampas o Consells comarcals, majoritàriament).

Es tracta d’un segment estratègic i d’una etapa a la qual l’estil de vida afectarà el seu propi futur i on, alhora, els valors apresos es transmeten generalment als seus fills/es i entorn. Per aquest motiu, Edugam té una gran importància i transcendència en el sector que sobrepassa una visió parcial de l’objectiu, compartit per tot aquest grup d’empreses i entitats que es volen sumar a aquesta iniciativa.

El Clúster Foodservice coordina el projecte Edugam i les empreses SERHS Food i Campos Estela participen com a proveïdors del servei de menjadors escolars, aportant informació dels objectius i amb la voluntat de crear valor compartit que contribueixi a millorar els estils de vida dels participants. El centre tecnològic Eurecat, per la seva banda, s’encarregarà del disseny del programa.

Podeu ampliar la informació o sol·licitar entrevistes al Gabinet de Premsa d’Eurecat a l’email [email protected] o al mòbil 630 425 169; o al Clúster Foodservice a l’email [email protected] o al mòbil 671 090 664.

Sobre SERHS Food

SERHS Food ofereix un servei integral en l’àmbit de l’alimentació basat en l’activitat de producció i venda de productes alimentaris de cinquena gamma, així com de l’activitat de gestió de restauració per a tercers, tant per a col·lectivitats i institucions com serveis de càtering per a esdeveniments i macro events. La nostra estructura es basa en un conjunt d’empreses de diverses activitats de gestió i de producció alimentària, que ens converteix en experts en restauració integral, adreçant-nos a sectors com: sanitat, empreses, centres penitenciaris, escoles, universitats, hotels, restaurants, centres esportius, parcs temàtics, entre d’altres, podent gestionar les necessitats dels sectors de l’hosteleria, la restauració i les col·lectivitats. Més informació a https://serhsfood.com/

Sobre Campos Estela

L’empresa fundada el 1968 promou hàbits alimentaris saludables mitjançant la bona cuina, els productes frescos i de proximitat, les màximes garanties de seguretat alimentària i el desenvolupament de la singularitat del projecte educatiu d’escola. Avui dia, Campos Estela està integrada per un equip amb una àmplia experiència en pedagogia, nutrició, tecnologia dels aliments, seguretat alimentària i activitats de lleure educatiu. Més informació a https://camposestela.com/

Sobre Foodservice Cluster

L’associació del Clúster Foodservice de Catalunya és una associació amb personalitat jurídica i sense finalitat de lucre que té com a objectiu principal promoure i reforçar la competitivitat del segment del foodservice. El Clúster Foodservice promou iniciatives orientades a impulsar el sector de foodservice de Catalunya i estimular i explotar les sinèrgies entre els membres de la cadena de valor per tal d’impulsar el desenvolupament de projectes transformadors. Més informació a https://www.clusterfoodservice.org/

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de 650 professionals que generen un volum d’ingressos de 51 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.500 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona, Amposta i Vila-seca, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 81 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org