Els establiments de Vilars Rurals d’Arnes, Cardona i Sant Hilari reben l’acreditació Amed per ser un establiment promotor d’alimentació mediterrània i punt de difusió d’oci actiu, per a prop de 300 comensals cada dia per establiment. L’acte de lliurament de l’acreditació es va celebrar el passat 20 de juny al Vilar Rural d’Arnes i va comptar amb la presència del Director d’Explotació Rural i Muntanya de SERHS Hotels, Jose Antonio Martínez, el director del Vilar Rural d’Arnes, Xavier Gimeno, així com Montserrat Grifoll i Josep Mª March,per part de l’Agència de Salut Pública, entre d’altres assistents.

L’AGÈNCIA DE SALUT PÚBLICA DE CATALUNYA (ASPCAT) I VILARS RURALS IMPULSEN L’ALIMENTACIÓ MEDITERRÀNIA

L’objectiu de l’acreditació AMED, liderada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, és promoure la salut a través d’identificar i visibilitzar establiments de restauració que donen valor a l’alimentació mediterrània, en especial els de menú diari, ja que quasi un 31% de la població adulta catalana menja fora de casa més d’una vegada a la setmana.

Els restaurants i establiments hotelers acreditats estan identificats amb un adhesiu a l’exterior que els visibilitza com a establiments AMED. Per aconseguir aquesta acreditació, els establiments han de complir una seguit de requisits, que són principalment els següents:

  • Garantir que un 25% de l’oferta de primers plats siguin a base de verdures, hortalisses o llegums.
  • Oferir algun producte integral a la carta.
  • Incloure a l’oferta de segons plats un 50% de peix o carn magra.
  • Disposar, entre les postres làctics, de l’opció de baix contingut en greix.
  • Utilitzar oli d’oliva per amanir i preparar els plats (per amanir preferiblement oli d’oliva verge o verge extra).
  • Garantir un 50% de fruita fresca, en l’oferta de les postres.

A més, també es demana als establiments acreditats que ofereixin als seus clients informació sobre opcions de lleure actiu a les zones pròximes als establiments (circuits, passejades, etc.), ja que el programa Amed també està associat a un concepte de vida activa i saludable. En aquest cas, els Vilars Rurals disposen d’un entorn immillorable i un seguit d’activitats incloses per a tota la família que permeten acomplir aquest objectiu amb tota normalitat.

La gastronomia constitueix un dels principals plaers per al visitant del Vilar, on el client pot trobar una àmplia selecció d’aliments tradicionals catalans amb productes de la zona i de primera qualitat. L’objectiu de Vilars Rurals en matèria de gastronomia va més enllà de la simple alimentació, per la qual cosa aprofita totes les oportunitats per a que les famílies puguin descobrir o bé nous productes o bé noves receptes, utilitzant, segons la temporada, la selecció més àmplia de productes de temporada o de les denominades origen o locals de la comarca.

A Vilars Rurals els hostes tenen la possibilitat de menjar de forma variada i saludable, gaudint del sabor de l’elaboració casolana dels plats –tant pel producte en sí, com per la recepta de la seva elaboració-, amb una bona presentació, en un ambient distingit, en la quantitat que cadascú vulgui i amb l’amabilitat del servei del personal. El servei diari és el format bufet, on el client pot escollir entre una variada selecció d’entrants, plats del dia, guarnicions i postres, on també s’hi troba el show cooking, amb assortit de carns i peixos per cuinar a la brasa al moment.

L’acreditació Amed

Acaba de rebre el Premi NAOS 2015, en reconeixement tant a la seva trajectòria com als aspectes innovadors del projecte en relació a la promoció de l’alimentació saludable en l’entorn de la restauració.

Des de l’any 2007 quan es van acreditar els primers restaurants promotors de l’Alimentació Mediterrània i difusors d’estils de vida saludable a la ciutat de Granollers, AMED s’ha ampliat a menjadors laborals, universitats i altres centres de formació, hospitals, residències, albergs, cadenes de restauració, a més a més de bars i restaurants