El dia 16 de febrer en la seu de l’ICIL de Barcelona (conegut com l’Institut Català de Logística), es va dur a terme la jornada sobre l’Aplicació pràctica de la petjada del carboni en el transport de mercaderies, subvencionada pel Ministeri de Foment de l’Estat espanyol i que va acollir un significatiu nombre de professionals del sector.

SERHS Distribució, ponent en la jornada de l’ICIL sobre l’Aplicació pràctica de la petjada del carboni en el transport de mercaderies

Gerard Palmada, director de Plataformes de SERHS DISTRIBUCIÓ, va participar com a ponent explicant l’experiència i implantació en les nostres plataformes, arrel de l’adhesió fa 3 anys al programa d’acords voluntaris de reducció de CO2 impulsat per la Generalitat de Catalunya. Concretament la millora s’ha realitzat a Barcelona i Tarragona reduint el consum en electricitatd’enllumenat i gasoil per renovació de flota.

Les noves sensibilitats socials i la regulació jurídica de la sostenibilitat ambiental suposaran l’aparició de nous requisits per a les empreses. El càlcul de la Petjada de carboni (CO2) associada als productes va a constituir una obligació empresarial en un futur pròxim. De manera significativa l’impacte associat al transport de mercaderies. Avui és ja un factor de responsabilitat social corporativa. Les empreses punteres i més sensibles a les demandes socials estan desenvolupant els seus sistemes de càlcul.

La Jornada va reunir experts de diverses empreses per exposar les respectives experiències en aquest àmbit i poder intercanviar opinions i bones pràctiques al respecte. Directius d’Unilever, Nestlé, Port de Barcelona, Capsa, Institut Cerdà i Logifrio entre altres hi varen ser presents.

No totes les companyies es troben en el mateix estadi de càlcul o reducció de les seves emissions, es tracta de conèixer i compartir aquesta situació diversa perquè més empreses es decideixin a emprendre la presa de dades per així poder prendre mesures de reducció i control. L’activitat de transport suposa un dels factors més destacats de l’emissió de gasos d’efecte hivernacle, per això té sentit pensar com es pot actuar sobre aquest factor per a la seva reducció.

Nascut a Barcelona com “Institut Català de Logística”, com a fòrum de trobada i discussió de professionals logístics, té actualment com a associats a més de 1200 professionals distribuïts en 14 comunitats autònomes i compta amb seus pròpies a Barcelona, Madrid i Bilbao. Des de fa anys és el referent d’excel•lència en formació logística i al llarg dels últims 30 anys ha format més de 15.000 professionals que avui ocupen importants llocs directius en les empreses, entre elles Serhs Distribució.