SERHS Food ha signat un acord de col·laboració amb Heura, marca nº 1 a Espanya, per avançar en el desenvolupament de l’experiència de la carn vegetal en els menús que s’ofereixen als diferents centres que es gestiona el servei d’alimentació dins el sector de la restauració col·lectiva: escoles, centres sanitaris, cafeteries, empreses i altres espais.

Ambdues empreses han alineat els seus xefs, dietistes i equips d’I+D i qualitat, entre altres per elaborar plats cuinats amb les diferents opcions de proteïna vegetal que ofereixen els productes d’Heura. Carn 100% vegetal amb una textura innovadora i elaborada amb una base de llegums (soja, pèsols).

SERHS Food col·labora amb Heura per desenvolupar menús plant based

Heura es defineix com una empresa activista que promou un sistema alimentari més sostenible. És la marca de proteïna vegetal amb més seguidors d’Europa i amb major engagement a nivell mundial. El sabor i la textura del producte l’han convertit en un aliment innovador d’alta qualitat. Heura Foods es va fundar el 2017, a un coworking situat al centre de Barcelona, en el cor de la mar Mediterrània, amb l’objectiu de ser una missió social convertida en empresa i empoderar les persones per canviar l’actual sistema alimentari per un de més sostenible, saludable i nutritiu. Heura és una planta que s’expandeix ràpidament omplint el món de vida, natura i color. Això és el que busca l’empresa quan crea la marca. El primer client va ser un local petit, al barri de Poble-sec de Barcelona i actualment està present en més de 10 països i segueix creixent a un ritme vertiginós.

Projecte Educa als menjadors escolars

Seguint amb les recomanacions de la Generalitat, l’Agència de Salut Pública (PREME), es planteja el desenvolupament de diferents receptes per promoure la proteïna vegetal en els menjadors escolars. Amb aquest objectiu es va dur a terme a l’escola Pinya de Rosa de Blanes (Girona) una reunió informativa adreçada a famílies i col·laboradors del centre per part de responsables de SERHS Food i Heura sobre aspectes nutricionales i els beneficis que suposa.

També es va realitzar un tast de productes i plats cuinats entre els que varen destacar, la lasanya amb carn vegetal d’Heura, les mandonguilles d’Heura a la jardinera i diferents tastets de nuggets i bocados 100% vegetals, entre altres. Aquest és un primer pas en la part final del passat curs escolar i amb la perspectiva d’incorporar nous plats cuinats amb Heura per al proper curs escolar i alhora mostrar la voluntat de transmetre la màxima informació a les famílies sobre aquestes novetats. Aquesta mateixa idea també es traslladarà a altres segments d’activitat que gestiona SERHS Food com centres sanitaris i empreses amb espais de restauració per als seus treballadors/es.

SERHS Food col·labora amb Heura per desenvolupar menús plant based

Dos grans exemples de sostenibilitat i inspiració en la Dieta Mediterrània

Tant per la part del producte alimentari en si com per la part de la Cuina d’Alt Rendiment (CAR) de Mataró on s’elaboraran els plats cuinats, són exemples de sostenibilitat en tot el procés. La CAR està acreditada com a més sostenibles que una cuina tradicional en base a un informe de 8 paràmetres realitzat per empresa especialitzada Inèdit. El comparatiu la posiciona entre un 25% menys d’impacte i fins a quasi 4 cop menys en aspectes com el consum d’energia o petjada de carboni versus un restaurant.

La Dieta Mediterrània ha estat el fonament i la inspiració d’ambdues empreses des del seus orígens. Per Heura els seus productes respiren l’herència i la gastronomia mediterrània. Utilitzen ingredients d’alta qualitat com l’oli d’oliva i són clean label. SERHS Food fa més de 40 anys que promou els valors d’aquesta dieta equilibrada i saludable en tots els seus centres i en els plats cuinats elaborats a la Cuina d’Alt Rendiment de Mataró.

Compromís amb el medi ambient i la sostenibilitat

SERHS Food sempre ha manifestat aquesta sensibilitat amb l’entorn, així com la incorporació de novetats en els menús que millorin l’alimentació dels usuaris/ies. És la primera i única empresa de restauració col·lectiva de l’Estat espanyol, en la Cuina d’Alt Rendiment, certificada en la norma FSSC 22000 v5 i que també compta amb la ISO 9001:2015 sobre qualitat i la ISO 22.000:2018 sobre seguretat alimentària. Seguint amb directrius marcades per diferents organismes públics en relació a las introducció de la proteïna vegetal en àmbits com els menjadors escolars, es preveuen crear sinergies que tinguin un impacte real en noves receptes i plats cuinats plant based. La informació als interlocutors (famílies, responsables, professionals de l’alimentació…) sobre els productes del catàleg d’Heura, les seves característiques nutricionals i organolèptiques, així com els valors que aporten son el primer punt per avançar.

El pla d’acció d’ambdues empreses es fonamenta també en la formació i demostracions de receptes de plats cuinats per potenciar la pedagogia i l’estima al planeta i la dieta mediterrània.

Sens dubte, aquesta col·laboració entre SERHS Food i Heura presenta una gran perspectiva de futur per incorporar nous menús plant based en el sector de la restauració col·lectiva, promoure la sostenibilitat i participar en la revolució Good Rebel!.