L’època vacacional, un oasi digital per als ciberdelinqüents

Avui dia, el món està més interconnectat digitalment que mai. Els ciberdelinqüents en són conscients, i aprofiten aquesta transformació digital de la societat per atacar a aquells amb menor nivell de ciberprotecció.

Aquest fet té una gran repercussió econòmica en negocis i grans empreses, però també a nivell particular, ja que cada vegada més, aquests utilitzen petits atacs a gran escala per obtenir-ne beneficis a curt termini.

Ciberseguretat per a empreses SERHS Cloud

El conegut Ransomware, un tipus de software malintencionat que impedeix als usuaris accedir al sistema o als seus propis arxius, o el famós Phishing, el frau informàtic que obté informació de l’usuari mitjançant un simple correu electrònic, són només dos exemples del gran nombre de ciberatacs existents en l’actualitat. El fet que contínuament sorgeixin nous tipus de ciberdelictes, fa que cada cop siguin més difícils de detectar pels Firewalls i Antivirus.

Cal tenir molt present que els ciberdelinqüents estan cada cop millor organitzats, i això els permet ser més àgils i difícils de detectar a l’hora d’executar els seus atacs. Mostra d’aquest fet és la velocitat amb la qual exploten noves tecnologies i la manera com adapten els seus assalts a la intimitat de les dades de persones i empreses.

A SERHS Cloud treballem dia a dia per tal de trobar les eines més adients i actualitzades per evitar que els nostres clients pateixin aquest tipus de delinqüencia. És per això que volem donar a conèixer els principals consells per impedir ser atacats durant el període vacacional.

Ciberseguretat per a empreses

Consells bàsics de SERHS Cloud sobre ciberseguretat durant les vacances

✅ Factor de doble autenticació

Si no ho has fet ja, abans d’anar de vacances és el moment ideal per configurar el factor de doble autenticació als webs i aplicacions que més utilitzis, com podrien ser el Correu Electrònic, Amazon,  i la contrasenya d’accés al Whatsapp.

✅ Wifis NO segures

Durant les vacances NO et connectis a wifis gratuïtes o desconegudes.

Cada vegada és més inusual, ja que les gigues de dades que tenim al mòbil són cada cop més, però sí

que pot passar que per problemes de cobertura o bé de consum excessiu de megues, ens connectem a una wifi pública. En aquests casos recomanem NO fer pagaments ni compres per internet,  accedir a bancs/ caixes o connectar-nos a la pròpia empresa.

✅ No descarreguis aplicacions desconegudes

Hem d’evitar baixar-nos aplicacions desconegudes al mòbil durant el període vacacional, moltes poden contenir software malintencionat.

✅ Bluetooth desactivat

Si no és estrictament necessari, caldrà deixar el Bluetooth desactivat. Alguns dels atacs poden arribar via Bluetooth sense adonar-nos-en.

✅ No connectis cap cable al mòbil

Caldrà també evitar connectar el nostre mòbil a cap dispositiu USB que no sigui exclusivament de càrrega, ja que podrien descarregar-se al nostre telèfon arxius infectats.

✅ Ull amb les xarxes socials!

Recomanem no publicar que marxem de vacances, i encara menys publicar fotos d’on estem a les xarxes socials mentre siguem fora. És més segur fer-ho quan ja hem tornat.

✅ Actualització dels equips

Executar totes les actualitzacions dels equips (mòbils o ordinadors) que hi pugui haver pendents. Cal mantenir actualitzades tant les aplicacions del sistema operatiu com les aplicacions de tercers, així evitarem els possibles forats de seguretat que aquestes puguin tenir d’origen.

✅ Còpies de seguretat

És molt important per als negocis i ara també per a les persones, fer còpies de seguretat diària/ setmanalment per tal d’evitar perdre dades importants, fotos o vídeos.

Una bona pràctica és realitzar còpies de seguretat abans de marxar de vacances i assegurar-nos que hi hem desat tot el que volem conservar.

Perquè les nostres vacances no serveixin per finançar les dels ciberdelinqüents, protegeix-te!!

A SERHS Cloud som especialistes en Ciberseguretat per a Empreses i Administració de Sistemes. Experts en robotització de Processos i transformació digital de la mà de Google Workspace.