Eudec elabora un nou catàleg de 15 plats lliures d’al·lèrgens mono ració

 

Alguns estudis estimen que la xifra d’europeus que pateix algun tipus d’al·lèrgia alimentària oscil·la entre els 11 i els 26 milions de persones. Si aquestes dades les extrapolem a tot el món, es calcula que entre 220 i 520 milions de persones pateixen alguna al·lèrgia alimentària i això representa una càrrega important per a la salut mundial. En aquest sentit i a nivell espanyol, Eudec – la marca de SERHS Food especialitzada en plats tradicionals preparats – s’ha compromès a donar resposta a aquest segment de la població amb la creació d’un nou catàleg que compta amb 15 plats mono ració preparats lliures d’al·lèrgens.

 

Totes les referències del nou catàleg són aptes per a celíacs. Més enllà del gluten, els tres aliments que produeixen més al·lèrgies alimentàries entre la població són: els ous, la llet de vaca i el peix. Així doncs, aquest nou projecte d’Eudec inclou plats preparats lliures de qualsevol dels 14 al·lèrgens definits per la Llei Espanyola d’Informació Alimentària, per la qual cosa la proposta suposa un important avenç en l’oferta de cuina “Ready to Eat”, així com per assolir quotes de major satisfacció individual dels usuaris en la restauració col·lectiva.

 

plats per a persones amb al.lèrgies alimentàries

 

Una cuina independent lliure d’al.lèrgens a la CAR de Mataró

SERHS Food compta amb una cuina independent que garanteix l’absència d’al·lèrgens en els aliments. Aquesta línia de producció de la Cuina d’Alt Rendiment de Mataró és independent i autònoma de la resta de la planta, ja que només comparteix la zona de descartonatge.

 

Es defineix, per tant, com una línia de producció completa, ja que compta amb les seves pròpies zones de cuina, preparació i envasat, evitant al 100% la contaminació d’al·lèrgens.

 

Els primers 15 plats mono ració inclouen diverses propostes com ara les cremes de verdures, els arrossos, les amanides de quinoa, els macarrons, l’orada o l’hamburguesa de vedella, entre d’altres. Tots aquests plats estan elaborats de manera tradicional amb productes de proximitat i de temporada.